Vrijedna donacije sportske opreme OŠ "Kiseljak 2" Zabrđe

Posredstvom nastavnika fizike Samira Jahića i Udruženja građana „Košćan“, osnovna škola "Kiseljak 2" Zabrđe je obogaćena sportskom opremom, vrijednom donacijom u iznosu od 1.650 KM.

Donirana je sljedeća oprema: dvije košarkaške table, dva koša, dvije mrežice za koš, tri košarkaške lopte, tri fudbalske lopte, mreža za rukometne golove, tri odbojkaške lopte, odbojkaška mreža, četiri reketa za stoni tenis, loptice za stoni tenis. 

U današnje vrijeme,  djeca su  sve više zaokupljena društvenim mrežama, video igricama i nerijetko su preplavljena školskim obavezama. Zato uključivanje djece u sportske aktivnosti svakim danom dobiva na sve većoj važnosti. Sport nije samo zabavna aktivnost za djecu koja pritom doprinosi njihovom tjelesnom zdravlju i barem ih na kratko odvaja od ekrana. Sport potiče i psihološki i socijalni razvoj djece, te ih uči vještinama koje se mogu primjenjivati i izvan terena ili sale.

Vrijedna donacija će nam mnogo značiti jer nažalost, škola nema salu za tjelesnu i zdravstvenu kulturu. Časovi tjelesne kulture se odvijaju izvan učionica ukoliko vrijeme dozvoljava.


Ne treba zaboraviti da je sport i oblik zabave za djecu i ona bi zaista trebala uživati u njemu, uzeti predah od škole i družiti se s prijateljima. Neće sva djeca postati vrhunski sportaši, ali treba imati na umu da kroz sport rade na sebi i imaju priliku razviti vrijedan set vještina koje će im biti potrebne i kasnije u životu. Zato je važno da djeca imaju adekvatnu podršku kako bi sport ispunio i svoj edukativni potencijal, te se ovim putem od srca zahvaljujemo prijateljima naše škole, naveli su.

Novum.ba

Vezano: