Žene KO SDA SBK posjetile mezar i odale počast dr.Zijadi Salihagić

Jučer je održana 7. redovna sjednica Izvršnog odbora Kantonalne organizacije Žene SDA SBK, u prostorijama OO SDA Fojnica.

Prije početka sjednice članicama IO KO obratili su se predsjednik OO SDA Fojnica, ministar u Vladi SBK Salkan Merdžanić, načelnik općine Fojnica Sabahudin Klisura i potpredsjednica IO KO Žene SDA SBK Anida Ramić, koji su im izrazili svoju dobrodošlicu i poželjeli uspješan rad i ugodan boravak u Fojnici.

Sjednici su prisustvovale potpredsjednica Đenita Salčinović i članice IO Žene SDA Fojnica. Članice IO KO su upoznate sa zaključcima donesenim na sjednici Predsjedništva organizacije Žene SDA BiH i obavezama koje iz njih proizilaze. U nastavku sjednice kantonalna i općinske predsjednice podnijele su izvještaje o provedenim aktivnostima u proteklom periodu, uz napomenu da se neke od planiranih aktivnosti nisu uspjele provesti zbog pogoršane epidemiološke situacije. Također su dogovorene aktivnosti za naredni period ,uz napomenu da će se provoditi u skladu sa preporučenim epidemiološkim mjerama. Doneseni su i određeni zaključci vezani za daljnji rad.

Po završetku sjednice članice KO i OO Žene SDA obišle su šehidsko spomen obilježje i proučile fatihu šehidima, a zatim posjetile mezar preminule predsjednice OO Žene SDA Fojnica, zastupnice u Sķupštini SBK i direktorice Doma zdravlja Fojnica, dr Zijade Salihagić, te učenjem jasina i fatihe i polaganjem cvijeća obilježile šest mjeseci od smrti drage kolegice, prijateljice i vrijedne saradnice, žene koja je iza sebe ostavila neizbrisiv trag i bol u srcima sviju koji su ju poznavali.

Također su posjetile njenu porodicu, te su je se zajedno prisjetili dijeleći tugu zbog velikog gubitka i praznine koju je ostavila za sobom, saopćeno je iz organizacije Ženen SDA SBK.

Novum.ba

Vezano: