Vrijedna donacija Odjela za brak i porodicu Muftijstva travničkog Porođajnom odjelu Kantonalne bolnice Travnik

Koordinatorica Odjela za brak i porodicu Muftijstva travničkog Lejla Bešo Haskić u saradnji sa koordinatoricama medžlisa na području posjetili su Porođajni odjel Kantonalne bolnice Travnik i tom prilikom uručili vrijednu donaciju u vidu sredstava za bebe i porodilje.

U ime direktora Bolnice gošćama se obratio glavni tehničar Ekrem Mrakić, koji je istakao da smo uvijek tu jedni za druge, da se potpomažemo pandemijskom vremenu, te da je ova saradnja veoma značajna, kao i da će donirana sredstva biti odmah stavljena na raspolaganje i proslijeđena krajnjim korisnicama.

Šefica Ginekološkog i Porođajnog odjela dr. Fatima Ćurić-Ljevaković u obraćanju je istakla zahvalnost na ovoj saradnji na opću korist i iskreno se zahvalila u ime trudnica i porodilja, u ime svojih radnih kolegica, kolega, ali i u svoje lično ime.

“Trud i ljubav koji se svakodnevno ulažu u ovaj vrijedni ali i zahtjevan posao je ogroman ali samo uz zajedničke snage, možemo ponuditi najbolju pomoć, njegu i zaštitu našim majkama i bebama.” istakla je dr. Ćurić-Ljevaković.

Koordinatorica Odjela za brak i porodicu MIZ Donji Vakuf Četiba Dogan posjetila je zajedno sa ostalim koordinatoricama Medžlisa na nivou Muftijstva Travničkog Odjel za ginekologiju i akušerstvo bolnice Travnik.

Za što uspješniju, bržu i adekvatniju njegu porodilja i tek rođene djece donirale su i naše džematlijke pomoć, s obzirom da porodilje iz naše općine također koriste usluge ovog odjela.

Za što komforniji boravak porodilja i novorođenčadi na ovom odjelu, naš Odjel za brak i porodicu MIZ Donji Vakuf donirao je:

– 25 spavačica za trudnice i porodilje,

– 42 peškira raznih veličina,

– 15 pakovanja vlažnih maramica,

– 15 pakovanja higijenskih uložaka,

– 2 paketa Pampers pelena i 1 paket pamučnih pelena,

-2 tečna sapuna,papuče i bijele mahrame.

Koordinatorica Lejla Bešo-Haskić prenijela je selame Muftije travničkog, dr. Ahmed-ef. Adilovića, zahvalila se na upriličenom prijemu u Bolnici, te istakla da je ova donacija na tragu slijeđenja prakse našeg Poslanika, a.s., te da smo tu da potpomažemo jedni druge u cilju promovisanja općeg dobra.

Navedena donacija je samo jedna u nizu akcija Odjela za brak i porodicu koja predstavlja dio projekata realiziranih u okviru obilježavanja mjeseca rođenja Poslanika Muhammeda, a.s., na području Muftijstva.

Novum.ba

Vezano: