Tibra Pacific planira graditi punionicu vode u Kiseljaku

Općina Kiseljak je na svojoj zvaničnoj stranici najavila javnu raspravu o novoj investiciji koju na ovom području planira kompanija Tibra Pacific.

Tibra Pacific, inače poznata u oblastima projektovanja i visokogradnje, namjerava proširiti polje djelovanja izgradnjom proizvodnog pogona - punionicu vode.

Gradnja punionice vode planirana je u mjestu Dugo Polje, na području Kiseljaka. Trenutno je, kako su istakli iz Općine, u toku proces izdavanja izmjene okolišne dozvole za izgradnju ovog proizvodnog objekta.

"Služba za privredu, urbanizam, zaštitu okoliša i komunalne poslove Općine Kiseljak, u saradnji s investitorom Tibra Pacific iz Kiseljaka, poziva sve zainteresovane subjekte i nevladine organizacije da učestvuju u javnoj raspravi u postupku izdavanja izmjene okolišne dozvole za izgradnju proizvodnog objekta – punionice vode. Javna rasprava će se održati u prostorijama općinske vijećnice u Kiseljaku 10. februara u 11 sati", obavijestili su iz Općine.

Kompanija Tibra Pacific jedna je od većih građevinskih kompanija koja je napravila veliki broj stambenih zgrada u Sarajevu.

Novum.ba

Vezano: