Regionalni mediji bruje o pobjedi košarkaša BiH: Musa "odrao" Dončića i evropske prvake

Košarkaši Bosne i Hercegovine pobijedili su sinoć u Kelnu u trećem kolu Eurobasketa selekciju Slovenije rezultatom 97:93, a ovaj trijumf je odjeknuo na Starom kontinentu te pogotovo u našem regionu.

Hrvatski i srbijanski mediji su u hvalospjevima pisali o košarkašima BiH te uglavnom navodili da je u pitanju velika senzacija na Eurobasketu.

"Senzacija na Eurobasketu. BiH u drami srušila Dončićevu Sloveniju", napisao je Index.hr, dok je 24sata.hr u naslov naveo: "Senzacija na Euru: Košarkaši BiH pobijedili moćnu Sloveniju."

Naslov na Index.hr
Naslov na Index.hr
Naslov na 24sata.hr
Naslov na 24sata.hr

Jutarnji.hr je naveo da je Slovenija doživjela prvi poraz uz naslov da se dogodila nova senzacija na Eurobasketu budući da je BiH šokirala Dončića i društvo.

Naslov na Jutarnji.hr
Naslov na Jutarnji.hr

Najkreativniji su bili novinari Telegraf.rs koji su stavili naslov: "Musa 'odrao' Dončića i evropske prvake Slovence: Historijska pobjeda BiH na Eurobasketu!"

Naslov na Telegraf.rs
Naslov na Telegraf.rs

"Senzacija! BiH srušila evropskog šampiona: Agonija Luke Dončića i poraz Slovenije - Haos u grupi smrti Eurobasketa!", pisalo je u naslovu portala Mondo.rs.

Naslov na Mondo.rs
Naslov na Mondo.rs

B92 se također složio da je u pitanju senzacija te su i oni dodali da je Musa bio bolji od Dončića za veliku pobjedu BiH.

Naslov na B92
Naslov na B92

Slovenski mediji su također s velikim zanimanjem pratili utakmicu, a najkreativniji u naslovu bio je portal Delo.si koji je stavio naslov: "Bošnjaški zmaj je imel preveč glav, Slovenija prvič izgubila (Bosanski zmaj je imao previše glava, Slovenija je izgubila prvi put)."

Naslov na Delo.si
Naslov na Delo.si

Podsjetimo, sinoćnjom pobjedom naša reprezentacija je došla na korak do plasmana u nokaut fazu Evropskog prvenstva.

Do kraja grupne faze igramo još protiv Francuske i Litvanije (utorak i srijeda), a za siguran prolaz potreban nam je barem jedna pobjeda.

Novum.ba/Klix.ba

Vezano: