Veća količina opojne droge spid pronađena u Donjem Vakufu

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 1 krivično djelo.

Dana 16.11.2022.godine oko 20,30 sati u mjestu Nežići, općina Donji Vakuf, policijski službenici  tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Jajce izvršili su kontrolu osoba D.A. rođen 1988.godine i Ć.J. rođen 1983.godine,( obojica iz Jajca ) koji su zatečeni u parkiranom vozilu marke VW Buba. Navedene osobe su neposredno prije kontrole izbacile iz vozila oko pola kilograma bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom navedena materija je oduzeta, a protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

JAVNI RED I MIR

Evidentirana su 4 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

Evidentirane su 4 saobraćajne nezgode u kojima je 1 osoba zadobila lakše tjelesne povrede.

Dana 16.11.2022.godine oko 08,05 sati na magistralnom putu u mjestu Vrbanja, općina Bugojno dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali:

  • teretno motorno vozilo marke Iveco, kojim je upravljao H.S. rođen 1982.godine iz Bugojna i
  • putničko motorno vozilo marke VW Golf, kojim je upravljala S.A. rođena 1993.godine iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja, koja je u ovoj nezgodi zadobila teže tjelesne povrede.

 Uviđajne radnje na licu mjesta saobraćajne nezgode izvršili su policijski službenici PS Bugojno.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 329 prekršajnih naloga, od kojih je 177 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima. 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 5 vozača.

 

Novum.ba

Vezano: