Mustra orchestra ima novi spot

Nakon ljetnjih koncertnih aktivnosti, Mustra orchestra nastavlja rad na novom albumu. Nakon dva albuma instrumentalne muzike, na novom, trećem albumu ćemo se okušati i sa vokalnim izvedbama. Za početni singl odabrali smo pjesmu Crveno, u kojoj autorske stihove govori muzički novinar Amir Misirlić. Na novom albumu planiramo ugostiti i niz muzičara, kako iz BiH tako i iz regije. Naredni singl očekujemo prije nove godine. Album je planiran za objavu u 2023. godinu, godinu u kojoj Mustra orchestra obilježava 10 godina rada – Taik Ganić.

Jedno od mojih najljepših iskustava bio je rad sa „Mustrom“. Kada sam prvi put čuo njihovu muziku od čiste svjetlosti isheklanu znao sam da su oni jedna posebna priča. I to ne samo u okvirima Bosne i Hercegovine.

Kada sam dobio priliku da moje stihove obuku u njihovu muziku nisamni mogao ni smio da je propustim. A kada sam čuo kako sve to zvuči ispostavilo se da je rezultat bio veći od prostog zbira teksta i muzike. Posebno je zadovoljstvo što mogu reći da „Mustra“ za mene nisu više samo sjajni muzičari čijem se radu divim nego i dragi prijatelji kojima se radujem  – Amir Misirlić.

Spot je sniman u Travniku, a u istom, osim članova Mustre učestvuju Eman Ganić i Ajdin Bešić te naša stalna saradnica balerina Zulejha Kečo. Snimatelj spota Orhan Ganibegović a montažu je uradio Taik Ganić.

Novum.ba

Vezano: