Poledica pravi problem vozačima, polako vozite

Na većini puteva u Bosni i Hercegovini saobraća se po mokrom kolovozu, a povećana je i opasnost od odrona, navode iz BIHAMK-a.

Na nekoliko puteva zabilježeni i učestali odroni.

Skreće se pažnja na posjedovanje zimske opreme.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja - dodaju iz BIHAMK-a.

- Zbog radova u tunelu Čeljigovići na putu Sarajevo-Pale saobraća se usporeno, jednom trakom. Usporeno zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima Jajce-Donji Vakuf i Mostar-Stolac.

Skreću pažnju na izlaske divljih konja na magistralnom putu Livno-Šuica.

Zbog niske temperature poledica se može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, posebno u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme - saopćeno je iz BIHAMK-a.

Na putu Jablanica-Posušje zbog zaleđenog kolovoza i snijega na kolovozu na pojedinim dionicama i dalje se saobraća otežano.

U jutarnjim satima vidljivost je na pojedinim dionicama smanjena zbog magle ili niske oblačnosti, a izdvajamo puteve: Izačić-Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar i Priluka-Glamoč-Mlinište, te pojedine dionice uz rijeke Savu i Bosnu.

- Zbog učestalih odrona izdvajamo puteve: Jajce-Crna Rijeka, Turbe-Karanovac, Bugojno-Kupres, Žitomislići-Mostar, Čapljina-Studenci, Mostar-Polog i Sarajevo-Foča.

Na većini puteva u Bosni i Hercegovini saobraća se po mokrom kolovozu, a povećana je i opasnost od odrona, navode iz BIHAMK-a.

 

 

 

Novum.ba

Vezano: