"Ljeto u Jajcu" uz koncerte, pozorišne igre, skokove s vodopada i Dane srednjovjekovlja

Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca u saradnji s Video produkcijom dron.ba, povodom otvaranja ljetne turističke sezone, organizirat će večeras otvaranje prve bh. video izložbe "Nju je lako voljeti" u Domu kulture Jajce.

 

 

 

Video izložbom će biti predstavljeno više od 500 lokacija u Bosni i Hercegovini snimljenih iz zraka u posljednjih osam godina. Posjetitelji izložbe će kroz multimedijalan pristup imati priliku vidjeti ljepote Bosne i Hercegovine snimljene iz zraka.

Uživanje narednih mjeseci

Povodom otvorenja ljetne turističke sezone u Jajcu, bit će predstavljen i kalendar turistički značajnih događaja "Ljeto u Jajcu 2023.", čiji je cilj na jednom mjestu prezentirati kulturna, sportska i turistički značajna događanja u kojima će Jajčani i turisti moći uživati u narednim mjesecima.

Direktor Agencije za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca Anto Brtan naveo je u izjavi za Fenu da će ove godine manifestacija "Ljeto u Jajcu 2023." biti obogaćena novim festivalom, koji nosi ime kakvo priliči kraljevskom gradu - #KraljevskiFestivalZabave.

 

- Festival će biti održan u vrijeme blagdana sv. Ivana Krstitelja, kada Jajce posjete desetine tisuća hodočasnika iz cijele Europe. Prvog dana Festivala, 23. juna ispod vodopada u Jajcu nastupit će Željko Bebek, jedna od najvećih zvijezda glazbene scene na ovim prostorima. Uz njegove pjesme odrastali su mnogi naraštaji pa se na koncertu očekuju i mladi i stari, svi koji vole zvuke starog dobrog rock 'n' rolla. Drugog dana Festivala, 24. juna, također ispod vodopada, nastupit će jedna od najuspješnijih hrvatskih pop pjevačica Jelena Rozga. Ovim festivalom organizator želi pružiti priliku svim gostima koji budu boravili u Jajcu tijekom blagdana sv. Ivana Krstitelja da osim duhovne obnove i molitve, sa svojim obiteljima i prijateljima uživaju i u jedinstvenim glazbeno-scenskim događajima - kazao je Brtan.

Iz programa Brtan takođe izdvaja i Festival "Dani srednjovjekovlja u Jajcu" koji će biti održan 1. i 2. jula na tvrđavi u Jajcu.

I ove godine će biti održan Festival Desant na Jajce, koji je začet 2020. godine u vrijeme pandemije Covida te je imao za cilj privlačenje domaćih turista i spašavanje turističke sezone.

- Zbog toga je i dobio ovakvo zvučno ime, jer je i uslijedio pravi desant na Jajce i te je godine Jajce bilo, poslije Neuma, najposjećenije turističko mjesto u zemlji. Ove godine na festivalu će nastupiti, u tri dana programa, DJ David Morales, Kiril Džajkovski, S.A.R.S., Mostar Sevdah Reunion, After Affair i brojni domaći DJ-evi - najavio je Brtan.

Dom kulture Jajce

Za juli su još planirane i 42. kazališne igre BiH, kao najstariji teatarski festival u Bosni i Hercegovini, u organizaciji Doma kulture Jajce.

U augustu će biti održani tradicionalni Međunarodni skokovi s vodopada u Jajcu uz prigodni koncert, te projekcija najboljih filmova ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala, također uz prigodni koncert.

Kada je riječ o ostalim aktivnostima Agencije, direktor Anto Brtan je također naveo da su započeli građevinski radovi na Kraljevom grobu u Jajcu. On se nada da će sve biti završeno do 5. juna kada je 560. godišnjica smrti kralja Stjepana Tomaševića I, a upravo na taj dan je i planirano svečano otvorenje tog spomenika.

Novum.ba/FENA/Avaz.ba

Vezano: