Općina Travnik donirala vozilo travničkom Crvenom križu za svakodnevni rad

Povodom obilježavanja Svjetskog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca koji se širom svijeta slavi 8. maja, a kojim se također označava početak Sedmice Crvenog križa, koja traje do 15. maja, danas je načelnik općine Travnik, Kenan Dautović, izvršio primopredaju vozila predstavnicima Crvenog križa . Svečanost se održala na parkingu ispred Općine Travnik, ovo vozilo će od velike pomoći Crvenom križu u njihovom svakodnevnom radu i pružanju hitne medicinske pomoći i podrške onima kojima je to najpotrebnije.

Crveni križ i Crveni polumjesec globalne su humanitarne organizacije koje pružaju pomoć i podršku u kriznim situacijama širom svijeta. Njihov rad obuhvata širok spektar aktivnosti, uključujući hitnu medicinsku pomoć, podršku u prirodnim katastrofama, obuku prve pomoći u stvaranju sigurnog i zdravstvenog okruženja za sve ljude.
Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca prilika je za odavanje priznanja hrabrosti i predanosti volontera i radnika Crvenog križa, te poticanje ljudi da podrže ovu nesebičnu organizaciju. Kroz takve inicijative i primopredaju vozila, kao što je danas bila u Travniku, Crveni križ i Crveni polumjesec nastavljaju svoju važnu ulogu u spašavanju života i pružanju pomoći najugroženijima.

Novum.ba

Vezano: