Pripadnici PU Kiseljak u akciji suzbijanja prometa i korištenja narkotičkih sredstava

okom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 6 krivičnih djela.

 

Dana 17.02.2024.godine oko 20,50 sati u mjestu Kaonik, općina Busovača, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke Opel, kojim je upravljao H.Š. rođen 1997.godine iz Zenice. Tom prilikom, kod istog je pronađena  određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

 

Istog dana, oko 23,50 sati u ulici Kruščička, općina Vitez, policijski službenici Jedinice za specijalističku podršku izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke Renault, kojim je upravljao A.Đ. rođen 1999.godine iz Viteza. Prilikom pregleda pronađena je određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U saradnji  sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 

 JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 9 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 15 saobraćajnih nezgoda u kojima je 10 osoba zadobilo lakše, dok je 1 osoba zadobila teže tjelesne povrde.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 464 prekršajna naloga, od kojih su 63 naloga uručena zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 25 vozača,od kojih je 7 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila. 

Novum.ba/MUP SBK

Vezano: