Nadležna komisija nije prihvatila principe Prijedloga zakona o Vrhovnom sudu BiH

Ustavnopravna komisija Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) na sjednici nije utvrdila usaglašenost sa Ustavom BiH i pravnim sistemom BiH, niti su prihvaćeni principi Prijedloga zakona o Vrhovnom sudu Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač zastupnik Denis Zvizdić. 
Ustavnopravna komisija nije utvrdila usaglašenost sa Ustavom BiH i pravnim sistemom BiH Prijedloga zakona o dopunama Zakona o odbrani Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Dom naroda PSBiH.
Članovi Ustavnopravne komisije nisu podržali zastupničku inicijativu Denisa Zvizdića kojom Zastupnički dom PSBiH traži od Vlade Federacije BiH, Vlade Republike Srpske i Vlade Brčko Distrikta BiH da u roku od 60 dana od usvajanja ove inicijative, pripreme izmjene entitetskih krivičnih zakona i Krivičnog zakona Brčko Distrikta BiH kojim će se kao posebno krivično djelo definisati "obijesna vožnja u drumskom saobraćaju".
Usvojen je prijedlog da na XXII savjetovanju iz krivičnopravne oblasti, koje će se održati od 5. do 8. juna ove godine u Neumu, učestvuju svi članovi Komisije, kao i službenici Kancelarije sekretara Komisije, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH. 

Novum.ba/Faktor

Vezano: