Učenici MSŠ “Travnik” osvojili dvije srebrene medalje na Maarif Science Fair

Jučer je u Maarif Schools of Sarajevo, održan Maarif Science Fair. Učenici MSŠ “Travnik” učestvovali su na ovom Sajmu nauke i osvojili dvije srebrene medalje.

“Ponosni smo što smo dobili priliku učestvovati na jednom ovakvom događaju, osobito što smo jedina škola van Sarajevskog kantona koja je pozvana na ovaj Sajam.” poručili su iz MSŠ Travnik.

Travnička škola se predstavila sa dva projekta. Prvi je iz oblasti IT-a, gdje su se učenici IT gimnazije predstavili projekatom “Pocket money”, web aplikacijom za mlade između 15 i 18 godina koji traže priliku da zarade džeparac, poštujući svu zakonsku regulativu, s jedne strane, i poslodavce koji imaju potrebu za honorarnim i povremenim zaposlenicima, sa druge strane. IT team, u čijem su sastavu bili Minel Selman, Minel Vrco i Maid Prcanović, pod mentorstvom profesorice Altijane Azarević, oduševio je sve prisutne svojim projektom i načinom prezentiranja.

Drugi projekat je iz oblasti prirodnih nauka, gdje su učenici medicinske škole: Ahmed Goran, Anida Pilavić i Suana Milak, pod mentorstvom profesora Senada Grabusa i uz veliku podršku predmetnih profesora, predstavili projekat iz biologije, a u kojem su se, konkretno, bavili terminom i funkcijom DNK.

Žiri, ostali takmičari, ali i publika, maksimalno su uživali u prezentaciji škole, a učenici su pokazali svoj veliki potencijal i talenat.

“Učenici koji su danas predstavljali našu školu, primjer su istinskog kvaliteta koji se njeguje i razvija u Mješovitoj srednjoj školi “Travnik”.” poručili su iz ove škole.

Novum.ba/Travnicki.info

Vezano: