Rukometaši Sloge počeli sa pripremama

  • MRK Sloga Gornji Vakuf - Uskoplje (facebook)
  • MRK Sloga Gornji Vakuf - Uskoplje (facebook)
  • MRK Sloga Gornji Vakuf - Uskoplje (facebook)

MRK Sloga Gornji Vakuf - Uskoplje (facebook)

U Sportskoj dvorani Gornji Vakuf – Uskoplje rukometaši MRK Sloga uveliko su počeli sa pripremama. Naime, protekle sedmiceje u ovoj novootvorenoj dvorani obavljena prozivka prvog tima MRK Sloga na kojem su upoznati sa planom i programom priprema, prijateljskih susreta i treninga.

Prvenstvo počinje 24.02.2018.godine a do tada će naša ekipa raditi na kondicionoj spremi, uigravanju ekipe te odigravanju nekoliko prijateljskih utakmica .Planirano je da se odigraju 3-4 kvalitna prijateljska susreta od čega će dva biti u našoj dvorani, stoji na zvaničnoj stranici MRK Sloga Gornji Vakuf –Uskoplje.

Za kondicijsku pripremljenost ekipe zadužen je profesor sporta Veliša Smoljić Veliša koji će provesti sa ekipom narednih mjesec dana i odraditi komplente pripreme.

Prvo pojačanje za nastavak proljetnog dijela sezone, rukovodstvo Kluba pronašlo je u bivšem igraču Edinu Gekiću – Mrvi, koji se odlučio vratiti u svoj matični klub.

Edin ima višegodišnji staž igranja u premier ligi dok je još nastupao za travnički Borac i sarajevski Željezničar, kao kadet i junior sa ekipom Sloge okitio se srebrenim i bronzanim medaljama na završnicama državnog prvenstva. U sezonama kada je nastupao za MRK Sloga bio je okosnica ekipe i jedan od boljih igrača koji su činili bekovsku liniju Sloge.

Rukometaši Sloe prvu prijateljsku utakmicu igraju u srijedu 24.januara sa prvakom Bosne i Hercegovine, rukometašima RK Vogošća Poljine Hills.

Utakmica se igra u sportskoj dvorani "Amel Bečković" u Vogošći sa početkom u 19:00 sati.

Novum

Vezano: