Gornji Vakuf /Uskoplje: Snježna čarolija danas na Raduši

Srednjobosanski kanton se posebno izdvaja zimskom turističkom ponudom u BiH, ali i dalje zahvaljujući kvalitetnim i prepoznatljivim skijaškim centrima koji zadovoljavaju sve potrebe jednog modernog turiste. Jedinstveni i nesvakidašnji predjeli, tradicionalna gostoljubivost domaćina, izuzetna gastronomska ponuda i brojni turistički i vanpansionski sadržaji su ovo područje svrstali u veoma značajnu bh zimsku turističku destinaciju.

Ukoliko ste ljubitelj snježnih avantura, mirnog porodičnog odmora i ugodnog druženja na planini u ovim zimskim danima, pravo je vrijeme da posjetite Ski centar „Raduša“

Skijaški centar "Raduša" smješten na istoimenoj planini, udaljen je oko 20 km od Gornjeg Vakufa/Uskoplja. Iako najmlađi srednjobosanski ski centar opremljen je odličnom skijaškom infrastrukturom u okviru koje svi ljubitelji zimskih sportsko-rekreativnih aktivnosti mogu uživati u pet ski liftova (dvosjed i vučnice) na sedam uređenih različitih težina ski staza.

U blizini početnog lifta svi posjetitelji imaju priliku odmarati u hotelu i restoranu koji se nalazi na 1290 m.n.v., brojnim dodatnim turističkim sadržajima, ali i u ukusnoj gastronomskoj ponudi, a na završnoj tački ski lifta na visini od 1.707 m.n.v. smješten je  caffe baro u kojem možete u toplim danima uživati na terasi za sunčanje.


Na skijalištu je moguće iznajmiti skijašku opremu i angažovati instruktore škole skijanja.

 

Novum.ba

Vezano: