OŠ 'Kaćuni' Busovača uz pomoć H.O. 'Budi dio hajra' dobila nov namještaj u vrijednosti od 20.000 KM

Humanitarna organizacija ''Most bro'' iz Danske u saradnji sa humanitarnom organizacijom ''Budi dio hajra'' iz Busovače donirala je školski namještaj za OŠ ''Kaćuni'' u vrijednosti od oko 20.000 KM.

Riječ je školskom namještaju, prije svega klupama, stolicama i ormarima, no tu su i pametne table, printeri, računari, projektori, laptopi, itd.

'Osnovna škola “Kaćuni” je najveća osnovna škola na području Srednjobosanskog kantona koja broji preko 1000 učenika. Pored centralne škole u Kaćunima ima još 7 područnih škola. Ovom donacijom učenicima će biti olakšan rad i boravak u školama, te će unaprijediti svoje znanje i učenje uz savremena inovativna nastavna sredstva. Ovo je već druga donacija za OŠ ''Kaćuni'', a prva je realizovana krajem prošle godine u vrijednosti od oko 40, 000 KM.

Ovom prilikom želimo se zahvaliti Humanitarnoj organizaciji ''Most bro'' na donaciji, općinskom načelniku gospodinu Asimu Mekiću koji je na molbu H.O.''Budi dio hajra'', izdvojio novčana sredstva u iznosu od 2.850 KM za carinu i prijevoz donacije, te direktoru OŠ ''Kaćuni'', gospodinu Đenanu Hodžiću na odličnoj saradnji'' - kazao je za naš portal Adnan E. Čolo, direktor H.O. ”Budi dio hajra''.

Novum.ba

Vezano: