JAJCE: Renoviran odjel ginekologije i transfuziologije

  • FOTO: Jajce online
  • FOTO: Jajce online
  • FOTO: Jajce online

FOTO: Jajce online

Prošle godine JU Opća bolnica Jajce aplicirala je projekat “Nabava transportnog inkubatora s mehaničkom ventilacijom za novorođenčad” na natječaj koji je raspisala Vlada Republike Hrvatske za pomoć Hrvatima koji žive u Republici BIH.

Projekat JU Opća bolnica Jajce na radost svih nas koji živimo u Jajcu prepoznat je, i odobrena su novčana sredstva u iznosu od 330.000 kuna za nabavku inkubatora.

Nakon provedenog javnog natječaja, i svih ostalih zakonskih procedura, inkubator je stigao u rodilište bolnice u Jajcu, gdje je izvršena, i edukacija kadra na radu s inkubatorom. Ovo je još jedan veliki iskorak u pružanju zdravstvene zaštite našim tek rođenim bebama, kao i siguran transport do drugih zdravstvenih ustanova višeg nivoa, u slučaju potrebe.

Ovim putem zahvaljujem se Vladi Republike Hrvatske na svesrdnoj i kontinuiranoj pomoći bolnici u Jajcu, jer smo već ranijih godina dobili niz dijagnostičkih aparata (ergometrija, laparoskopski stub, anesteziološki aparat, ultrazvuk, gastroskop i kolonoskop) od Vlade RH. Svi donirani aparati poboljšali su zdravstvene usluge koje pruža JU Opća bolnica Jajce, na radost i zadovoljstvo naših pacijenata, navode iz Opće bolnice Jajce.

Ovim putem obavještavaju se naši sugrađani da se renovirao i Odjel ginekologije kao i Odsjek transfuziologije, te da je u tijeku natječaj za zamjenu dijela vanjske stolarije na zgradi bolnice, također planiraju provesti donatorsku akciju za rekonstrukciju bolničkog lifta i nabavu novog sanitetskog vozila. O tim radnjama blagovremeno će se izvijestiti naše sugrađane.

Novum.ba/Jajce online

Vezano: