Uspješno završena humanitarna akcija za Farisa Kršića

U periodu od 9. do 24. decembra 2019. godine, provedena je humanitarna akcija prikupljanja novčanih sredstava za operaciju učenika SMŠ 'Zijah Dizdarević' Farisa Kršića.

Humanitarnu akciju je pokrenula SMŠ "Zijah Dizdarević" Fojnica u saglasnosti sa Farisovim roditeljima, a osim učenika i uposlenika naše škole, akciju je podržala većina pravnih i fizičkih lica u Fojnici, pa i šire.

U srijedu, 11.12.2019. godine Vijeće učenika SMŠ "Zijah Dizdarević" Fojnica je realizovalo akciju prodaje kolača pod nazivom "Kolačić za Farisa", tokom koje je skupljeno 1340,45 KM. S obzirom na to da su naši učenici članovi i Crvenog križa Fojnica, akcija "Kolačić za Farisa" je zajednički realizovana.

„Osim navedenog, učenici i uposlenici SMŠ "Zijah Dizdarević" Fojnica su skupili 3000,00 KM za Farisa, i taj novac je roditeljima predan u srijedu, 25.12.2019. godine u prostorijama naše škole“, kažu u SMŠ Zijah Dizdarević.

KK Star Fojnica je 24.12.2019. godine organizovao humanitarnu košarkašku utakmicu za Farisa uz pomoć prijatelja iz KK "Kakanj" i KK "Gen" Sarajevo, gdje je kompletan prihod od prodaje karata išao za operaciju Farisa Kršića. Ova humanitarna utakmica je ujedno bila i završni događaj na kojem su sumirani svi prihodi skupljeni u ovoj humanitarnoj akciji, te u vidu čeka predani Farisu.

Ukupna novčana sredstva skupljena u provedenoj humanitarnoj akciji iznose 17347 KM.

„Zahvaljujemo se svima koji su dali doprinos i uzeli učešće u provedenim humanitarnim aktivnostima, a koje će finansijski omogućiti da Faris obavi neophodnu operaciju. Naš učenik Faris Kršić već 12. januara putuje na Specijalnu bolnicu za ortopediju i opću hirurgiju dr. Nemec, Republika Hrvatska, a 13. januara će biti izveden operativni zahvat. Svi mu želimo uspješnu operaciju i brz oporavak“, poučuju iz škole.

Prema riječima Farisove porodice, ovo ujedno predstavlja i završetak humanitarne akcije obzirom da su obezbijeđena potrebna sredstva za operativne zahvate. "Želimo iskoristiti ovu priliku i zahvaliti se prije svega organizatorima humanitarne akcije i utakmice, a također i svim fizičkim i pravnim licima koji su se odazvali ovoj akciji i pomogli nam da se približimo našem cilju da Faris odbaci štake i bolove", ističe porodica.

Novum.ba/SMŠ Zijah Dizdarević

Vezano: