Obavijest za poljoprivredne proizvođače s područja općine Kiseljak

Na osnovu Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava “ Subvencija privatnim poduzećima i poduzetnicima- poticaj za poljoprivredu (Službene novine FBiH broj 14/20.) i “Pravilnika o načinu i uslovima ostvarivanja novčanih poticaja po modelu poticaja proizvodnji objavljen 2017. godine (Službene novine FBiH broj 32/17.) , Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o načinu i uslovima ostvarivanja novčanih poticaja po modelu poticaja proizvodnji( Sl. novine FBiH broj 56/18) i  Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o načinu i uslovima ostvarivanja novčanih poticaja po modelu poticaja proizvodnji Sl.novine FbiH broj 24/20)

Ako je klijent registrovan kao fizičko lice, godišnje može ostvariti maksimalno novčanu podršku do 6.000,00 KM, a poljoprivredni obrti do 950.000,00 KM u okviru Modela poticaja proizvodnji. UKINUTO

Za sve proizvodnje za koje su ovim pravilnikom propisani rokovi dostavljanja Obrasca P1 do 30.06. tekuće godine, kao i rokovi za sačinjavanje zapisnika na terenu, produžavaju se maksimalno do 30 dana i primjenjivat će se samo za 2020. godinu.”( PROMJENE UVRŠTENE U TABELU koja se nalazi u galeriji)

 

Novum.ba

Vezano: