U Sarajevu predstavljena jahta Derubis 44 Fly proizvedena u Vitezu

U sarajevskom kvartu Marijin Dvor, na Trgu Bosne i Hercegovine sinoć je svečano otkrivena nova jahta Derubis 44 Fly bh. proizvođača iz Viteza koji se već dokazao u ovom poslu.

Kompanija Derubis Yachts je pred mnogobrojnim zanitežljnicima, ali i osobama iz političkog života BiH poput premijera Federacije BiH Fadila Novalića, premijera Kantona Sarajevo Marija Nenadića, ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staše Košarca i ministra razvoja, poduzetništva i obrta FBiH Amira Zukića, predstavila luksuzni katamaran dugačak 13,5 metara.

Novalić je kazao, u kontekstu činjenice da se u BiH sada prave jahte, da je i sam bio rob percepcije kada je davno u Austriji pitao zašto u toj zemlji postoji tvornica za lučke dizalice.


"Ovo je prilika da pošaljemo drugu poruku, da BiH može jako, moderno i svjetski", poručio je Nenadić prije otkrivanja broda.

Visina broda je šest metara, a širina četiri metra. Čine ga četiri kabine, četiri kupatila, salon od 18 kvadrata, most od 20 kvadrata, paluba od osam kvadrata i panoramski prozori.

Na relativno maloj jahti smješten je i bazen za šest osoba, lounge namještaj i sve druge slične luksuzne detalje koji mogu usrećiti i zabaviti do 12 osoba. Dizajner i arhitekta je Denis Kraljević, ujedno i vlasnik kompanije Derubis Yachts.

Ova jedinstvena jahta bit će izložena za građane Sarajeva na Trgu Bosne i Hercegovine sve do nedjelje navečer.

Ovo je zapravo druga jahta, odnosno druga verzija broda kojeg je kompanija Derubis predstavila u maju prošle godine. Prva jahta proizvedena u Bosni i Hercegovini tada je zablistala na Hamburg ancora Yachtfestivalu u Neustadtu.

Novum.ba/Klix.ba

Vezano: