Dom zdravlja Jajce i ‘Nada’ potpisali memorandum o saradnji

U Domu zdravlja Jajce  potpisan je memorandum o saradnji između ove zdravstvene ustanove i Udruženja građana oboljelih od karcinoma dojke i drugih malignih oboljenja “NADA” Jajce.

Memorandum su potpisali direktor Doma zdravlja Mirzet dr. Hrnjić i predsjednica Udruženja Dževahira Šehović, te su istim usaglašene zajedničke aktivnosti na planu jačanja primarne zdravstvene zaštite kroz podizanje kvaliteta zdravstvenih usluga, te stvaranja uslova za pristupačnost i ujednačenost korištenja primarne zdravstvene zaštite.

Kao važna oblast saradnje, ovim Memorandumom definisana je i aktivnost nabavke neophodne medicinske opreme za dijagnosticiranje karcinoma dojke, gdje se posebno izdvaja nabavka aparata digitalni mamograf, kao izuzetno važnog kod ranog otkrivanja ovog oboljenja.

Ovaj projekat bio bi od izuzetnog značaja za stanovništvo naše općine, ali i regije. Nabavka ovakvog uređaja procjenjuje se na preko 200.000 KM, a navedenim memorandumom definisano je da će Uprava Doma zdravlja poduzeti aktivnosti za realizaciju ovog projekta, što između ostalog uključuje i traženje izvora finansiranja kupovine ovog uređaja od strane osnivača, viših nivoa vlasti, ali i od vlastitih sredstava.

(Jajce Online)

Novum.ba

Vezano: