Penzioneri najvjerniji korisnici “Reumalovih” usluga

Jučer je u Gračanici održan sastanak Udruženja penzionera Tuzlanskog kantona. Poseban gost bio je predstavnik Lječilišta “Reumal” Fojnica, izvršni direktor Alija Mukača.
Zajedno sa predsjednicima općinskih odbora Udruženja penzionera TK, sastanak je organizirao Haso Halilović predsjednik Kantonalnog odbora Udruženja penzionera TK u cilju pronalaska rješenja za probleme sa kojima se suočavaju penzioneri ovog najmnogoljudnijeg kantona.
Tokom sastanka upućen je apel nadležnima za hitno povećanje penzija putem njihovog redovnog ali i vanrednog usklađivanja u skladu sa rastom plaća i sve većim troškovima života. Također, naglašena je potreba za redovnim upućivanjem penzionera na rehabilitaciju preko PIO/MIO Federacije BiH. To bi, istaknuto je, u mnogome olakšalo svim onim penzionerima koji su zbog zdravstvenog stanja ovisni o ovoj vrsti medicinske njege, ali bi isto tako znatno unaprijedilo zdravlje i ukupan životni standard penzionera. Jer, poznato je da ovakav vid medicinske brige u najvećem broju slučajeva ima preventivni karakter, što u konačnici smanjuje troškove liječenja kod svih pacijenata, pogotovo kod onih starije dobi.
Izvršni direktor “Reumala”, Alija Mukača je pozdravio sve učesnike sastanka, zahvalio se na pozivu i dugogodišnjoj saradnji, istakavši da su upravo penzioneri najvjerniji korisnici “Reumalovih” usluga. Mukača je izrazio nadu da će tako i ostati, te da će “Reumal” kao lider u u pružanju usluga banjskog liječenja i rehabilitacije u svom punom kapacitetu još više doprinijeti boljem zdravlju, ali i boljem položaju penzionera u našoj zemlji, svako u skladu sa svojim mogućnostima.
U znak pažnje i zahvalnosti, u ime “Reumala” Mukača je uručio skromne poklone svim učesnicima, a Udruženju penzionera TK i njegovom predsjedniku Haliloviću poklonjena je slika fojničke Musafirhane.

Novum.ba

Vezano: