Film "Amanet" otvorio 2. festival kulture u Busovači

Pretpremijerom filma "Amanet" sinoć je Busovači počelo drugo izdanje međunarodnog festivala kulture s međunarodnim učešćem, a brojne ovacije dobila je glumačka postava i organizatori festivala.

Večeras je u amfiteatru u Busovači na otvorenom u sklopu manifestacije otvorenja 2. međunarodnog festivala kulture održana pretpremjera filma "Amanet" u kojem glume poznati bh. glumci, a koji govori o posebnom prijateljstvu, kulturi i amanetu kojeg ostavljamo nekome te bitnosti onog "našeg" u današnjem utjecaju zapada.

Upravo večerašnji film reditelja Mirze Begovića je njegov dječački san.

"Ovoje najljepša priča koja mi se desila u životu i nešto o čemu sam maštao kao dječak", kazao je večeras Begović koji je sa svojim ocem napisao scenario.

Producenti filma su: AmfiTeatar Busovača, BZK Preporod Busovača i HudHud produkcija, a direktor fotografije Nevres Softić.

Softić je kazao da rijetko kada ulaze u određene projekte, ali da su u ovaj projekt filma ušli upravo zbog priče i tematike koju nosi sa sobom.

Nakon večerašnje projekcije glumci su predstavljeni publici, ali i svi oni koji su na bilo koji način doprinijeli realizaciji ovog projekta, te su nagrađeni gromoglasnim aplauzom. Druženje je nastavljeno uz svirku uživo i piće.

Film će uskoro biti i u kinima širom Bosne i Hercegovine

Novum.ba/Klix.ba

Vezano: