FOTO/ Brojni učesnici u pohodu sjećanja na Jasikovicu '93

Brojni učesnici pohoda sjećanja na“Jasikovicu 93“okupili su se danas na Šehidskom spomen- obilježju u Ostružnici. Bila je to još jedna prilika da se svi prisutni sjete događaja, ali i ljudi koji su braneći svoju domovinu dali svoje živote.

"S pijetetom i velikim poštovanjem danas se sjećamo naših šehida koji su živote dali za odbranu jedine domovine, Bosne i Hercegovine. Danas spominjemo i sve ranjene na ovom području kojima dugujemo zahvalnost i poštovanje. Također, svim borcima odajemo priznanje za njihovu hrabrost i požrtvovanost i ono što su uradili u tim teškim vremenima", rečeno je danas, između ostalog.

Pohod je organizovan od strane udruženja Ratnih vojnih invalida Fojnica i drugih boračkih udruženja te Općine Fojnica, a prisutnima su se obratili načelnik općine Fojnica Sabahudin Klisura i Mustafa Memija, ratni komadant, dok je Enver ef.Beganović proučio dovu i Fatihu šehidima.

Nakon programa na Šehidskom obilježju, formirana je kolona i učesnici pohoda su se uputili ratnim stazama ka platou Jasikovice.

Novum.ba

Vezano: