Povodom Dana Armije RBiH: U Kiseljaku zakazana promocija knjige 'Očima vojnika' autora Muhameda Noge

Foto: Federalna.ba

Foto: Federalna.ba

Povodom 15.aprila, Dana Armije Republike BiH, u Kiseljaku će biti organizovana promocija knjige „Očima vojnika“ autora Muhameda Noge. Organizator ove promocije je Udruženje branilaca BiH općine Kiseljak, dok je informativni portal Novum medijski sponzor ovog događaja.

Promocija će se održati u Vakufskom centru, 17.aprila (srijeda), sa početkom u 20 sati.

Svi patrioti pozvani su na ovaj događaj.

Auto, Muhamed Nogo, je bivši oficir JNA koji je početkom agresije na BiH usmjerio svu svoju energiju na povratak sa službe u Prištini preko Makedonije, Bugarske, Rumunije, Mađarske i Hrvatske kako bi se priključili braniteljima BiH i knjiga „Očima vojnika“ upravo priča tu priču.

Knjiga je promovisana u više bh. gradova i naišla je na dobar prijem kod publike.

Promotori knjige u Kiseljaku su Rizvo Pleh, predsjednik Udruženja generala BiH, te Harun ef. Hodžić, major Armije RBiH.

-I onda sam odlučio, zajedno sa mojim kolegom Asimom Parlićem…da krenemo u naš bijeg preko Makedonije, Bugarske, Rumunije, Mađarske u Hrvatsku. Tu smo oformili jedinicu, zagrebačku, a poslije smo nastavili za Rijeku gdje smo se spojili sa Sedmom riječkom brigadom i onda smo došli u BiH, tačnije na Igman-rekao je autor Muhamed Nogo na jednoj od prethodnih promocija.

Kako kaže-Knjiga ima za cilj da otme od zaborava period agresije, kao jedan od najvažnijih u dugoj historiji BiH, ali i da stalno podsjeća generacije koje dolaze.

Novum.ba

Vezano: