'Onomatobleja: Izborna smutnja' večeras u Jajcu

Večeras će u JU Dom kulture Jajce sa početkom u 19:30 sati građani imati prilku uživati u Onomatobleji: Izborna smutnja.

Mužikaško-komedijaški trojac, Omer Hodžić, Nikola Rončević i Luka Marijanović, prije oko godinu dana odlučio je udružiti snage u želji da prokomentarišu (i prosviraju), te zabilježe svakodnevnu ionako bizarnu realnost na jedan izmješten i satiričan način. Radijski šou Onomatobleja postoji već osam mjeseci, te se može čuti u sklopu emisije ‘Drugo ime za slobodu’ AbrašRadija, podcast zone Omladinskog kulturnog centra Abrašević iz Mostara, a koja se vrti svakog ponedjeljka i na frekvencijama Radija Otvorena Mreža od 22 h.

Onomatoblejci su u već tridesetak emisija obradili teme raznih glupih događaja i ideja redovnih, kako u našem skromnom medijskom i javnom prostoru, tako i u svakodnevnoj borbi za život, na svoj karakteristično apsurdan način. Tako je Mostar posuđivao novce Švedskoj, svečano su se otvarale rupe po mostarskim cestama, procurile su tajne spavaćih soba čelnih ljudi i tako dalje i tako dalje.

Novum.ba

Vezano: