Održana ''Bordo noć'': Donjovakufljanka Aida Hadžić najbolja igračica SFK Sarajevo

U svečanoj sali Hotela "Hills" u Sarajevu sinoć je održana "Bordo noć". Manifestacija Fudbalskog kluba Sarajevo okupila je igrače prvog tima, trenere, kolektiv Akademije FK Sarajevo i Škole fudbala "Asim Ferhatović-Hase", igračice SFK 2000 Sarajevo, prijatelje i partnere kluba, kako bi zajedno spustili zavjesnu na takmičarsku sezonu 2017/18 i prisjetili se svih uspješnih momenata i pojedinaca. Druženju je prisustvovao i veliki broj bivših, istaknutih igrača FK Sarajevo, koji su svojim dolaskom dodatno uveličali ovu manifestaciju.

Za najbolju igraču SFK 2000 Sarajevo proglašena je Donjivakufljanka Aida Hadžić, a najbolji igrač Akademije FK Sarajevo za sezonu 2017/18 je kapiten šampionskih juniora Ševkija Resić.

Najbolji mladi igrač prvog tima Fudbalskog kluba Sarajevo je Nihad Mujakić, a najbolji timski igrač Anel Hebibović. Posebna nagrada za društvenu odgovornost i izvanredno ponašanje i zalaganje za sportske vrijednosti mimo terena pripala je Mersudinu Ahmetoviću, a nagrada za najveće zalaganje i rad pripala je fizioterapeutu prvog tima Ismaru Hadžibajriću.

Za najvrijednije selekcije Škole fudbala "Asim Ferhatović-Hase" proglašene su ekipe trenera Sedina Torlaka, Muhidina Teskeredžića i Almira Turkovića.

Svi prisutni su posebnim aplauzom pozdravili juniore Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo, koji su osvojili šampionsku titulu u Omladinskoj Premijer ligi BiH na jedan izuzetno dominantan način. Naši dječaci su trenutno lideri na tabeli, te dva kola prije kraja imaju veliku rezultatsku prednost u odnosu na prvog pratioca od čak 20 bodova, a ekipa Dženana Uščuplića obezbijedila je učešće u UEFA Omladinskoj Ligi prvaka.

Također, na sinoćnoj manifestaciji posebno priznanje dobio je Adi Adilović. Golman prvog tima Fudbalskog kluba Sarajevo po završetku takmičarske sezone 2017/18 okončat će svoju igračku karijeru. Adilović je u dva navrata nosio dres Fudbalskog kluba Sarajevo, te je sakupio 44 utakmice za prvi tim našeg kluba.

Novum.ba

Vezano: