KK Vodopad Jajce / Učešće na regionalnom turniru “BASKET4KIDS” u organizaciji SportKlub-a

Na adresu košarkaškog kluba „Vodopad“ Jajce stigao je poziv Televizije „Sport Klub“ te organizacije BASKET 4 KIDS, za učešće mini-basket selekcije KK Vodopad (2006. godište i mlađi) u velikom košarkaškom projektu.

S ciljem da najmlađe ohrabri da se posvete košarci, Sportklub je pokrenuo projekt „Basket4Kids“ . Ovaj projekat je prošle sezone imao veliki uspon, te se na njega odazvalo veliki broj odličnih klubova iz regiona, a bio je i vrhunski medijski praćen.

Glavni cilj ovog velikog regionalnog projekta je da se djeca ohrabre da komuniciraju i druže se. U isto vrijeme, ovo će biti idealna prilika za sve da vide koliko se u svakoj ekipi radi s mlađim kategorijama, ali i koliko djeca napreduju od turnira do turnira. Biće ovo sjajna šansa za klubove koji rade s mladima da prikažu svoj rad van granica svojih zemalja.

-Ovo je sigurno jedan dokaz kvalitetnog, ozbiljnog i kontinuiranog rada u košarkaškom klubu Vodopad. Naravno, uz sve to ujedno prilika da se upoznamo s djecom i trenerima iz cijele BiH te tako steknemo nova prijateljstva. Vjerujem da će naši momci uživati u utakmicama koje u vrhunskoj organizaciji televizije Sportklub, mogu pratiti svi putem jednog od SK kanala. Ono što možemo obećati jeste da ćemo dati sve od sebe da predstavimo naš klub i grad Jajce u najljepšem svijetlu.

-Hvala ljudima iz SportKluba koji su nam ukazali povjerenje i mogućnost da se takmičemo s vršnjacima iz drugih klubova. Nakon samo tri godine aktivnog i kontinuiranog rada, ovo je sigurno veliko priznanje i čast za naš kolektiv, a naša obaveza ostaje da se kao grad i klub prikažemo u najboljem svijetlu, i opravdamo ovaj poziv, istakao je direktor kluba Dr. Denis Zjajo.

Novum.ba/ KK Vodopad

Vezano: