Javni poziv borcima za ostvarivanje prava na dodjelu – lijepljenje zdravstvenih markica za 2019.

Kantonalna uprava za branioce/Kantonalna uprava za branitelje objavila je Javni poziv za ostvarivanje prava na dodjelu – lijepljenje zdravstvenih markica za 2019. godinu

Pravo na dodjelu zdravstvene markice imaju nezaposleni branioci i nezaposleni članovi njihovih porodica koji su ostvarili pravo na zdravstveno osiguranje i nalaze se na spisku općinske službe za branioce u općini prebivališta ili spisku Službe za zapošljavanje SBK/KSB, javlja bug.ba.

Pravo na dodjelu zdravstvene markice ne može ostvariti branilac i član njegove porodice koji je u radnom odnosu, koji je u penziji ili se bavi samostalnom djelatnošću.

Pravo na dodjelu i lijepljenje markice u zdravstvene knjižice ostvaruje se u poslovnicama Zavoda zdravstvenog osiguranja prema mjestu prebivališta. Lijepljenje markice traje do 31.12.2019. godine.

Ostvarivanje prava na dodjelu lijepljene markica ostvaruje se u skladu sa Pravilnikom o oslobađanju plaćanja dijela troškova zdravstvene zaštite na koji je Vlada SBK/SBK na sjednici broj 102. održanoj 30.10.2018. godine dala saglasnost.

Novum.ba

Vezano: