(VIDEO) Zahvaljujući dobrim ljudima i udruženju "Đerđef" u Tursku na liječenje jučer otputovalo 18 ljudi!

Zahvaljujući dobrim ljudima, humanistima i predsjednici bugojanskog udruženja „Đerđef“ Šidi Kalbić, jučer su u Tursku otputovali naši sugrađani Amar Huber, Semra Žuljko, Merhunisa Čehaja te Hamed Duvnjak, Haris Habibović, Sanela Dedić, Mirza Šečić i Nejla i Nejra Agić sa roditeljima i pratnjom, njih ukupno osamnaest.

Za samo trinaest dana prikupljeno je dovoljno novčanih sredstava za liječenje i potrebne pretrage u bolnici u Turskoj.

Udruženje „Đerđef“ uz pomoć dobrih ljudi prikupilo je dovoljno novčanih sredstava za liječenje Amara Hubera i Semre Žuljko, dok će Merhunisa Čehaja uraditi potrebne pretrage na klinici u Istanbulu. Svi troškovi liječenja, medicinskih pretraga, puta i smještaja su plaćeni.

„Želimo se od srca zahvaliti u ime naših porodica. Za 13 dana smo završili sve i uplatili liječenje bolesnima zahvaljujući vama koji ste dali svoj doprinos. Vaša podrška nam mnogo znači dragi naši prijatelji humanisti iz cijelog svijeta koji ste podržali naše udruženje “Đerđef” akoBogda idemo u nove pobjede. U ovim mubarek danima molimo vas da dovite za naše bolesne“, kazala je na jučerašnjem ispraćaju, Šida Kalbić.

Prema njenim riječima, Semra će odmah biti smještena u bolnici, a ukoliko sve bude uredu, sutra bi joj trebao biti urađen operativni zahvat. Pored Semre, i Amar odmah odlazi u bolnicu na liječenje, dok će Merhunisa uraditi sve potrebne pretrage koje će odrediti dalji tok liječenje ove dvadesetogodišnjakinje iz Donjeg Vakufa.

Pored Amara, Semre i Merhunise iz Donjeg Vakufa, put Turske otputovao je i četverogodišnji Abas Rujanac u pratnji roditelja. Za Abasove dijagnostičke pretrage u Turskoj bilo je potrebno prikupiti 10.000 eura. Zahvaljujući dobrim ljudima, novac je vrlo brzo prikuplje, i Abas je otputovao za Tursku sa sarajevskog aerodroma.

 

Novum.ba

Vezano: