(FOTO) U Kiseljaku održana "Konferencija o kulturno-historijskom naslijeđu"

Sinoć je u prostorijama Vakufskog centra u Kiseljaku održana "Konferencija o kulturno historijskom naslijeđu" u organizaciji UG "Intelekt" Kiseljak.

Pomenuto udruženje je do sada uradilo mnogo toga na promociji našeg kulturno historijskog blaga, a ovo je bila prilika da se šira publika upozna sa ovom važnom temom za naše sugrađane. Veliki broj prisutnih imao je priliku da čuje mnogo informacija koje su im do sada bile nepoznate.

"Udruženje građana Intelekt, na čijem sam čelu, radi mnogo toga na promociji kulture a ovo ovo je samo jedna od manifestacija koje se organiziraju svake godine. Zahvaljujem se onima koji redovno podržavaju rad našeg udruženja: Federalnom ministarstvu kulture i sporta, Kantonalnom ministarstvu obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta SBK, Općini Kiseljak, Kantonalnom ministarstvu prostornog uređenja SBK, JP "BH Pošta" sa kojima imamo zaista uspješnu saradnju u posljednje vrijeme. Možemo se samo nadati da će se ove saradnje i aktivnosti nastaviti i u budućnosti", izjavio je Neđad Topalović, predsjednik UG " Intelekt.

Predavač na konferenciji je bio magistar historije, Zulum Haris, koji je održao odlično predavanje. Profesor Topalović Neđad govorio je o vjerskom aspektu kulturno historijskog naslijeđa i njegovom utjecaju na razvijanje kulturne baštine u Bosni i Hercegovini.

Novum.ba

Vezano: