Na koji način spremiti ostatke kolača, a da ne uništite glazuru

Ukoliko ste željeli sačuvati ostatke kolača u frižideru ili ih spakovati "za ponijeti", a kod sebe nemate adekvatnu posudu koja bi zaštitila glazuru - trik s TikToka je rješenje.

Premda mnogi pri pakovanju ostataka kolača koriste stalke za ovu namjenu ili plastične posude s poklopcima - može se desiti da vam nisu uvijek na raspolaganju.
 
Posebno, ako želite spremiti manju količinu - korištenje većih posuda može biti nepraktično. Savršeno rješenje za to je način spremanja podijeljen na TikToku.
 

 
Video ovog trika je pogledan više od pet miliona puta u tek nekoliko dana, a sve što vam je potrebno je tanjir i plastična folija.
 
Kako je prikazano na snimku foliju je potrebno zakačiti uz ivicu tanjira te ga potpuno obmotati. Nakon toga je potrebno zarolati vrh folije te je stisnuti kako bi se napravio "poklopac" oko kolača.
 
Samo jedan video ovog trika prilikom spremanja kolača pregledan je pet miliona puta, a u komentarima su korisnici tvrdili da je trik "genijalan" pitajući se kako je moguće da dosad nisu ovo isprobali.

Novum.ba

Vezano: